40 jaar Schollevaar

18-09-2018

Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de wijk Schollevaar zijn er allerlei activiteiten in de wijk en rondom de school georganiseerd door het comité 40 jaar Schollevaar. Uiteraard werken we hier als obs De Catamaran en als Kindcentrum De Cormorant graag aan mee.

Kindermiddag op woensdag 26 september

voor de basisschoolkinderen uit de wijk wordt er op woensdag 26 september een kindermiddag georganiseerd van 13.00 uur tot 16.00 uur.Op het schoolplein staan allerlei spellen en springkussens. Met een gratis strippenkaart kunnen alle kinderen limonade, een ijsje, popcorn en een verrassing halen. Voor de ouder(s)/verzorger(s) en andere belangstellenden is er een terras.Om 13.00 uur wordt de winnaar van de kleurwedstrijd bekend gemaakt.Via een aparte brief (via ParnasSys mail en op papier) hebben we om uw hulp gevraagd op deze middag. Hopelijk komt u ons ondersteunen. Bij meester Anton zijn nog vrijwilligersformulieren te verkrijgen.

Sponsorloop vrijdagmorgen 28 september

Beide basisscholen organiseren samen een sponsorloop voor de kinderen. Het goede doel is “ons gezamenlijke schoolplein nog leuker maken”. De kinderen lopen rondjes rond het basketbalveld. De sponsorformulieren met meer informatie hebben de kinderen deze week mee naar huis gekregen om in te vullen. Zie ook de andere bijlagen bij deze Flessenpost.

Groep 1 en 2 lopen van 10.00 uur tot 10.30 uur.

Groep 3 en 4 lopen van 10.30 tot 11.00 uur.

Groep 5, 6, 7 en 8 lopen van 11.00 uur tot 11.30 uur.

Na afloop krijgen de kinderen een waterflesje en fruit, dat is gesponsord door de Lidl.

Informatiemarkt zaterdag 29 september

Op zaterdag 29 september a.s. vindt er in en om wijkcentrum Schollevaar (Maria Danneels Erf) o.a. een informatiemarkt plaats.Tijdens de informatiemarkt staan vanaf 10.00 uur tot circa 16.00 uur talrijke Capelse organisaties en maatschappelijke instellingen klaar om bezoekers te informeren over hun organisatie of activiteiten. Van Capelse sportverenigingen tot aan De Zonnebloem. Onze school de Catamaran staat er ook met een kraam tegenover onze school, samen met onze andere samenwerkingspartners van het Kindcentrum De Cormorant. Daarnaast zijn er op het festivalterrein diverse (buiten)festiviteiten, zoals een markt, optredens met onder andere The Amazing Stroopwafels, spellen voor kinderen, sportdemonstraties, dans, zang en veel muziek. Op het parkeerterrein van de school verwachten we allerlei foodtrucks. Er rijdt een treintje door de wijk om bezoekers van de ene plek naar de andere plek in de wijk te brengen. Meer informatie kunt u vinden op de website www.festivalschollevaar.nl.