Stichting BLICK

OBS De Catamaran is onderdeel van BLICK op Onderwijs. BLICK staat voor Boeiend Leren In Capelle en Krimpen. Onze stichting biedt een school voor voortgezet onderwijs (Het Nieuwe IJsselcollege), 8 reguliere scholen voor primair onderwijs en 1 school voor speciaal basisonderwijs. De scholen zijn gevestigd in Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel.

De missie van BLICK op onderwijs is: een gelukkig kind op een fantastische school.

Het stafbureau is gevestigd in Capelle aan den IJssel in het nieuwe gebouw van het IJsselcollege aan de Alkenlaan.

Mevrouw M.E. Willemsen is voorzitter van het College van Bestuur.

Openbaar onderwijs

Bij OBS De Catamaran geloven wij in openbaar onderwijs.De identiteit van de openbare school wordt bepaald door de mensen die samen de school vormen en de waarden die zij met elkaar delen. Identiteit is dus geen kwestie van kiezen, maar van delen.

In een openbare school weerspiegelt zich de omgeving waarvan de school deel uitmaakt. De openbare school kenmerkt zich door het actief benutten van de aanwezige pluriformiteit in deze omgeving. Er is op de openbare school ruimte voor de cultuur en overtuiging van elk kind. Door kinderen kennis te laten maken met de levensbeschouwing en cultuur van anderen leren zij de meerwaarde van diversiteit ontdekken. Kinderen worden zich bewust van hun eigen identiteit en bereiden zich tegelijkertijd voor op de pluriforme samenleving.