Stel cookie voorkeur in

Informatie voor nieuwe ouders

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Onze school wil een ontmoetingsplaats zijn voor kinderen en ouder(s)/verzorger(s) met verschillende culturele en religieuze achtergronden. Wij zijn een school waarin kinderen met elkaar omgaan en elkaar accepteren en respecteren. In een prikkelende en uitdagende leeromgeving willen wij kinderen de ruimte bieden om zijn of haar talenten naar eigen vermogen te ontdekken en te ontwikkelen. Wij bieden kinderen een veilige plek, waar zij zich op hun gemak voelen. Kinderen leren van en met elkaar. Zelfvertrouwen en leerplezier staan voorop.

Het is belangrijk dat leren betekenisvol is en binnen de mogelijkheden van het kind ligt. Alleen dan kan een kind gemotiveerd raken en zelfvertrouwen opdoen. Door diverse werkvormen te hanteren leren kinderen niet alleen samen te werken, maar ook zelfstandig oplossingen te bedenken. We hebben hoge verwachtingen van de kinderen.

Ons schoolgebouw aan het Maria Danneels Erf is een mooi, modern gebouw dat voldoet aan al onze wensen en dat goed past bij onze visie. Als school zijn we volop in ontwikkeling. We werken volgens de principes van Meervoudige Intelligentie. We geloven dat intelligentie meer is dan alleen een cijfertje. Er zijn veel vormen van intelligentie. Je kunt "rekenslim" zijn of "taalslim", maar ook juist "muziekslim" of "beweegslim". Wij willen voor al die vormen van intelligentie ruimte maken in ons onderwijs. We willen die intelligenties ontwikkelen en er gebruik van maken. Dat maakt obs De Catamaran bijzonder! 

U kunt zich het beste een beeld van De Catamaran vormen tijdens een bezoek aan onze school om de sfeer te proeven. U kunt hiervoor een afspraak maken met de directeur, die graag tijd vrij maakt voor een rondleiding en een gesprek.

Met vriendelijke groet,

Hedy van Harselaar

Directeur obs De Catamaran

Telefoonnr: 010-4512336